România va trece din nou la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică, 31 martie 2019, când ora 03:00 va deveni ora 04:00.

Duminica aceasta este singura zi din an cu 23 de ore, fiind astfel cea mai scurtă zi a lui 2019.

În fiecare an, în ultima duminică a lunii martie, se face trecerea la ora de vară, moment în care ceasurile se vor da înainte în același timp în toate țările Uniunii Europene.

Această practică poate să nu mai dureze mult deoarece Parlamentul European a decis zilele trecute ca până în 2021 să se renunţe la obligativitatea trecerii la ora de vară. Fiecare ţară urmează să decidă până atunci dacă va renunţa sau nu la această practică care durează din timpul Primului Război Mondial. Ora de vară a fost introdusă atunci cu scopul de a economisi energia în baza unei propuneri făcută încă din 1895, de entomologul neozeelandez George Vernon Hudson.

Germania a fost prima ţară care a implementat ora de vară. Ceasurile au fost date înainte la ora 23:00, pe 30 aprilie 1916, pentru prima dată. Ulterior şi alte state au început să facă acest lucru.

România a adoptat trecerea la ora de vară în 1932, modificare care s-a păstrat până în prezent, cu o perioadă de suspendare între 1943 – 1979.

Articolul precedentSchimbări MAJORE pentru cei care retrag CASH de la bancomat!
Articolul următorO studentă de 21 de ani, din Roata, şi-a pus capăt zilelor. Ce a determinat-o să recurgă la gestul extrem