Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit peste 1.000 de parfumuri, contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 01 septembrie 2019, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit într-un autocar, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 1.020 parfumuri,susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc, în vârstă de 48 de ani. Acesta a declarat că a achiziționat parfumurile din Turcia și intenționa să le comercializeze, fără să dețină documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 204.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută și pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentNoi medalii la Ju-Jitsu, în palmaresul C.S. Aquila Giurgiu
Articolul următorAutoritățile din Giurgiu interzic creșterea porcilor în gospodării