Percheziții de amploare în Capitală și în 19 județe, joi dimineața, la firme bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul suspectat este de peste 6 milioane dolari.

Serviciul de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, efectuează 197 de percheziţii domiciliare, în 19 judeţe şi în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală.

Activităţile au loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Vâlcea, Prahova, Olt şi Giurgiu, la societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Din investigaţii a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu”, spun reprezentanţii IPJ Giurgiu.

La acțiune participă polițiști de la unitățile teritoriale unde sunt efectuate perchezițiile și jandarmi din Giurgiu, Teleorman și Ploiești.

Perchezițiile au loc la SC Davis Complet Construct și SC Center Prod Metal SRL, din Giurgiu. Aceste două societăți aveau administratori care ,,nu stiau carte” fiind coordonati de alte persoane.  Ele emiteau facturi, prin intermediari, către aproximativ 150 de alte societăți, facturi ce reprezentau diverse livrări de mărfuri si bunuri (legume -fructe, utilaje industriale) și prestări de servicii în domeniile : organizării de spectacole, construcții, achiziții de vinuri italiene, acestea nefiind reale.

Beneficiarii facturilor au efectuat transferuri de bani prin conturi, unii fiind retrași în numerar, alții fiind schimbați în 4,5 mil USD, în China, simulând operațiuni nereale.

Romtelecom a încheiat un contract cu o firmă pentru repararea unor cabine telefonice. Aceasta firmă a subcontractat lucrarea celor două firme vizate de percheziții, spun anchetatorii.

Articolul precedentAccident rutier pe DN 5, două persoane sunt rănite
Articolul următorAdjunctul șefului Jandarmeriei Giurgiu a revenit din misiunea din Afganistan