Patru percheziții au loc în București, Giurgiu și Prahova, la persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 3.700.000 de lei, prin evaziune fiscală. 

Descinderile sunt coordonate de poliţişti ai Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.  Oamenii legii au descins la domiciliile unor administratori de societăți comerciale și la sediile mai multor societăți comerciale cu obiect de activitate colectarea de deșeuri feroase și neferoase. Activitățile au loc în municipiul București și în județele Giurgiu și Prahova.

Totodată, polițiștii vor ridica mai multe documentelor din București și județele Giurgiu, Constanța, Iași, Călărași și Dâmbovița.

Din cercetări ar reieşi că în perioada 2012-2015, reprezentanții a două societăți comerciale din Prahova ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale care nu au avut la bază activități reale, în scopul de a diminua taxele și impozitele datorate bugetului consolidat al statului. De asemenea, activitatea infracțională avea în vedere și obținerea de sume de bani în conturile societăților, care, ulterior, erau retrase în numerar.

În perioada menționată, mai spun oamenii legii, 22 de persoane, în calitate de reprezentanți ai 17 societăți comerciale, ar fi emis facturi pentru livrări fictive de materiale feroase și neferoase către două societăți din Prahova. Operațiunile în cauză ar fi determinat diminuarea bazei impozabile cu 24.785.748 de lei, iar bugetul statului ar fi fost păgubit cu 3.767.200 de lei, reprezentând impozit pe profit.

 

Articolul precedentAtenție, giurgiuveni! Mai aveți o lună pentru cererile de recuperare a taxei auto   
Articolul următorO giurgiuveancă, vedetă într-un show de televiziune!