De la începutul anului până în prezent, din cadrul D.G.A.S.P.C au fost semnalate 174 de cazuri de dispariții, şi anume plecări voluntare, fiind soluționate favorabil 170 dintre acestea. 

Din cadrul mediului familial, au fost semnalate 17 cazuri de minori dispăruți (plecări voluntare) fiind soluționate 16 dintre acestea, informează IPJ Giurgiu.  

În acest timp, poliţiştii desfăşoară campanii preventive prin care încearcă să prevină aceste cazuri dar şi victimizarea minorilor. 

Poliţia Română şi Asociaţia „Telefonul Copilului”, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, au lansat recent o campanie naţională de prevenire a dispariţiei voluntare în rândul minorilor, respectiv a intenţiei copiilor de a fugi de acasă din diverse motive.

Proiectul, care va fi implementat şi la Giurgiu, reprezintă un demers prin care copiii sunt încurajaţi să ceară ajutor în situaţiile în care se simt singuri şi neînţeleşi, înainte de a lua o decizie cu urmări ireversibile, spun iniţiatorii.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentAlexandra Păcuraru | România nu este o tablă de joc în care politicienii să își dea șah pe chestiuni minore, cu gândul la alegerile de peste un an
Articolul următorGiurgiu. Zeci de elevi au participat la concursul “Prietenii Pompierilor”