Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al Județului Giurgiu și Inspectoratul Școlar, cu sprijinul Consiliului Județean, concursul s-a desfășurat pe stadionul “Dunărea” din municipiu și a reunit la start șapte echipaje de la unități de învățământ din Giurgiu, Joița, Vlașin, Daia, Stoenești și Izvoarele.
 
Concursul “Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență, precum și pentru dezvoltarea unor calități precum iniţiativa, spiritul de echipă, curajul și disciplina.
 
Echipajele, formate din câte nouă membri și o rezervă, au avut de trecut o probă teoretică, cu întrebări din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, o pistă cu obstacole și o ştafetă de 400 m, cu obstacole. La final, primele trei locuri au fost ocupate de: locul I: Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Giurgiu; locul al II-lea: Școala Gimnazială nr.1 Stoenești; Locul al III-lea: Școala Gimnazială „Prof. Dinu Nicolae” Vlașin.
 
Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere.
 
Echipele clasate pe primele trei locuri au fost recompensate cu diplome, medalii, cupe și premii.
 
Elevii participanți au fost de la: Școala Gimnazială Joița; Școala Gimnazială, Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Giurgiu; Școala Gimnazială „Dinu Nicolae” Vlașin; Școala Gimnazială nr.1 Daia; Școala Gimnazială nr.1 Stoenești și Școala Gimnazială nr.1 Izvoarele.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentPeste 190 de cazuri de dispariţii de minori în judeţul Giurgiu. Majoritatea copiilor au fost găsiţi
Articolul următorPercheziţii în Giurgiu şi Dâmboviţa la persoane bănuite de înşelăciune