Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 2.704 de sticle cu alcool în trei microbuze, pe care trei cetățeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în ţară.

În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în trei microbuze, depozitate în compartimentele marfă, în total, 2.704 sticle cu alcool, însumând cantitatea de 1.314 litri, toate având aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 40 și 55 de ani. Persoanele în cauză au declarat că  au cumpărat alcoolul din Bulgaria, urmau să îl comercializeze în Belgia sau în Polonia și nu aveau cunoștință despre faptul că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Toată cantitatea de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 107.720 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În două cazuri poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile peste limita de 200 litri băuturi spirtoase, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. h din Legea 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, iar într-un caz a fost aplicată sancțiune contravențională.

Articolul precedentCase și gospodării inundate în urma ploilor torențiale din județ
Articolul următorCase, gospodării și drumuri sub ape, în județul Giurgiu