Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunse într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar, 4.080 pachete cu țigări, pe care acesta a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 15 iunie, în jurul orei 5.50, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse accizabile.

Astfel, a fost selectat pentru control un microbuz condus de cetăţeanul bulgar S.S., în vârstă de 22 de ani. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, disimulate printre bagajele șoferului, precum și în mai multe cutii cu alimente, 4.080 de pachete cu țigări, diferite mărci, toate având aplicate timbru fiscal bulgăresc.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și urma să le transporte în Germania, pentru a le oferi cadou unor cunoștințe.

Ţigările, în valoare de 77.520 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Articolul precedentSpectacol de teatru pentru bătrânii din căminul din Oncești
Articolul următorAmbasadorul Belarusului, în vizită la Giurgiu. Cu cine s-a întâlnit diplomatul străin