După ce o minoră a murit iar alte două au fost rănite, în urma unor accidente rutiere produse pe trecerile de pietoni, Poliția Giurgiu a declanșat o campanie rutieră de prevenire a acestora. 

Astfel, în perioada 18 noiembrie – 31 decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu – Serviciul Rutier și Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității desfășoară o campanie de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați minori.

 Plecând de la analiza evenimentelor rutiere produse în ultima perioadă la nivelul județului Giurgiu se constată că una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere o constituie, indisciplina pietonilor și nesupravegherea minorilor.

Campania vizează prioritar zonele adiacente unităților de învățământ, unde traficul este intens și are ca obiective informarea elevilor, a cadrelor didactice și a părinților cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, atât ca pietoni, cât și ca șoferi.

 Cu această ocazie, vor fi desfășurate activități stradale, întâlniri cu elevii și cadrele didactice, dar și cu părinții cărora le adresăm invitația de a susține această campanie care are ca principali beneficiari, proprii noștri copii.

  Prin astfel de acțiuni, polițiștii urmăresc ca atât elevii, cât și cadrele didactice și chiar părinții să învețe și să aplice principalele reguli de circulație

Articolul precedentȚigări ascunse într-un portbagaj confecționat artizanal, descoperite la Giurgiu
Articolul următorBunuri în valoare de aproximativ 350.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu