Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 1.000 de pachete cu ţigări, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse într-un portbagaj confecţionat artizanal.

Pe 16 noiembrie, la ora 08.35, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar A.A., în vârstă de 41 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Bulgaria.

         Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un portbagaj confecționat artizanal, atașat pe plafonul autoturismului, cantitatea totală de 1.000 pachete cu ţigări.  

            În urma celor constatate, persoana în cauză a declarat că a cumpărat țigările din Bulgaria și intenționa să le transporte în Germania, pentru a le oferi unor conaționali.

  Țigările, în valoare de 19.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

 

 

Articolul precedentSacii cu nisip și sare, din nou pe străzile din municipiul Giurgiu
Articolul următorPolițiștii din Giurgiu declanșează o campanie rutieră după ce un minor a murit iar alți doi au fost răniți