Pregătirile pentru organizarea referendumului în județul Giurgiu au intrat în linie dreaptă! La nivelul judeţului vor fi amenajate un număr de 245 de secţii de votare, iar un număr de 247.137 de buletine de vot au fost tipărite și urmează ca vineri să fie predate președinților secțiilor de votare, potrivit subprefectului de Giurgiu, Adriana Puțaru.

224.670 de persoane sunt înscrise în listele electorale permanente în judetul Giurgiu. 998 de angajați ai MAI vor asigura paza și protecția secțiilor de vot dar și ordinea publică în jurul acestora.

Elevii nu vor fi deloc afectaţi de acest referendum. Conform sursei citate, amenajarea secțiilor de votare în școli se va face vineri, când elevii au liber deoarece se sărbătorește Ziua Educației Naționale.

”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, respectiv pentru redefinirea familiei. Pentru ca referendumul să fie valabil, la vot trebuie să participe cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Pentru a fi validat, opţiunile valabil exprimate trebuie să reprezinte cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

 

Articolul precedent20 de ghizi dunăreni, formați la Comana
Articolul următorZeci de infracțiuni constatate și 190 de amenzi, aplicate în doar 24 de ore