Consiliul Județean Giurgiu a demarat o acțiune-pilot intitulată “Ghizi Dunăreni”. Acțiunea include organizarea a șase cursuri pentru ghizi dunăreni, cu 15 – 20 participanți pentru fiecare curs, în Slovenia, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Germania, și România.

Cursurile vor fi implementate de traineri internaționali, cu sprijinul experților din partea Danube Office. În România, sesiunile se vor desfășura în localitatea Comana, județul Giurgiu.

Instruirea ghizilor dunăreni face parte din proiectul „LENA – Economie Locală și Conservarea Zonelor Naturale în Regiunea Dunării”, proiect finanțat prin Programul de Cooperare Transnațională pentru Regiunea Dunării 2014 – 2020.

Obiectivul principal al proiectului LENA este acela de a consolida abordările și politicile comune dedicate conservării și utilizării sustenabile a zonelor protejate, în particular site-urile Natura 2000, de-a lungul Dunării și a afluenților săi, coroborat cu crearea de noi oportunități în sectorul economiei și în depășirea barierelor regionale. Acest lucru va contribui la conservarea, protejarea și dezvoltarea patrimoniului natural în Regiunea Dunării.

Articolul precedentÎncercau să introducă ilegal în țară 500 de grame de aur
Articolul următorPregătirile pentru referendum, în linie dreaptă în Giurgiu. Aproape 1.000 de angajați MAI vor asigura paza secțiilor de vot