Polițiștii giurgiuveni se alătură Proiectului Edward, susținut de Comisia Europeană, care își propune ca ziua de 26 septembrie să fie ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere.

Aceștia vor desfășura acțiuni pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Joi, 26 septembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vor desfășura o serie de activități preventiv-educative în cadrul Campaniei naționale de educație rutieră “Alege viața!” și vor promova Proiectul Edward, realizat de Organizația Polițiilor Rutiere din Europa – TISPOL în scopul adoptării de către participanții la trafic a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Șoferii, în mod conștient sau inconștient, pun în pericol ceilalți participanți la trafic prin nerespectarea regulilor de circulație. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de prioritate, depășirile neregulamentare, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, sunt câteva din cele mai întâlnite cauze generatoare de accidente rutiere, alături de indisciplina pietonală, dar și de nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști.

În perioada 1 ianuarie – 31 august a.c., la nivel județean s-au înregistrat 277 de accidente de circulație soldate cu vătămări corporale, în urma cărora 18 de persoane și-au pierdut viața, 23 au fost rănite grav și alte 340 rănite ușor.

Pentru a preveni implicarea în astfel de evenimente, polițiștii rutieri recomandă respectarea cu strictețe a regulilor de circulație și să nu conduceți dacă sunteți obosiți, ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive pentru că puneți în pericol atât viața dumneavoastră câr și a altor participanți la trafic.

De asemenea polițiștii vă reamintesc că portul centurii de siguranță vă poate salva viața!

Articolul precedentGiurgiuvenii au sărbătorit Ziua Dăruirii prin donații pentru copii
Articolul următorAutoutilitară căutată de autorităţile din Marea Britanie, descoperită la Giurgiu