La data de 22 septembrie a.c., în intervalul orar 12.00-18.00, polițiștii rutieri și de ordine publică giurgiuveni au acționat, în sistem integrat, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Dâmbovița, Călărași, Ilfov și Teleorman, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., pe drumurile naționale și județene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Cei peste 40 de polițiști implicați au aplicat 342 de sancțiuni contravenționale, dintre care 145 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 

Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 198.360 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 69 de permise de conducere (dintre care 59 pentru nerespectarea regimului legal de viteză), au retras 16 certificate de înmatriculare și au constatat o infracțiune la regimul rutier.

Polițiștii au depistat un bărbat de 59 de ani, din comuna Daia, județul Giurgiu, care conducea un autoturism, pe D.N.5, în afara localității Daia, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest Drager care a indicat o valoare de  0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentAVERTIZARE METEO de vânt puternic și vreme deosebit de rece
Articolul următorPercheziții la traficanți de droguri din Giurgiu. Doi bărbați, arestați preventiv