Un dosar penal, o sancțiune contravențională de 10.000 lei și bunuri confiscate în valoare de 20.000 lei sunt măsurile luate de polițiștii giurgiuveni și reprezentanții Comisariatului Județean pentru protecția Consumatorului în urma neregulilor constatate cu ocazia unui control efectuat la un târg organizat pe raza municipiului Giurgiu.

Vineri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști de la Poliția Municipiului Giurgiu și comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Giurgiu au organizat si efectuat o acțiune la un târg al producătorilor, situat în parcarea unui supermarket din municipiul Giurgiu.

Activitățile au urmărit combaterea faptelor de evaziune fiscală, protejarea produselor a căror marcă se bucură de protecție pe teritoriul României, protejarea mediului de afaceri, precum si asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prin efectuarea unor controale directe la producătorii/meșteșugarii care comercializează articole de îmbrăcăminte (haine de blană și din piele).

Cu ocazia controalelor, la un agent economic cu sediul în comuna Teaca, județul Bistrița Năsăud, reprezentat de un bărbat de 44 ani, în calitate de administrator, s-a constatat că acesta comercializa mai multe articole de îmbrăcăminte (haine din piele de damă și bărbați), purtând numele unor mărci protejate pe teritoriul României.

Articolele de îmbrăcăminte au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.

De asemenea, a fost depistată o femeie de 45 ani, din municipiul Bistrița, reprezentantă a unei întreprinderi individuale cu sediul în Bistrița, județul Bistrița–Năsăud, care comercializa haine din piele second-hand fără documente legale de proveniență.

Față de aceasta, polițiștii au dispus sancționarea contravențională cu suma totală de 10.000 lei și măsura complementară a confiscării a 50 haine din piele, second-hand, în valoare de 20.000 lei.

Articolul precedentAccident rutier pe drumul de la vamă, spre Oinacu. Două persoane sunt rănite
Articolul următorMicii fotbaliști de la CSȘ Giurgiu au câștigat trofeul „Verona Cup”