Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au organizat o razie la nivelul județului Giurgiu, în urma căreia au fost aplicate peste 195 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 118.125lei.

Totodată au fost reținute 7 permise de conducere și 2 seturi de plăcuțe de înmatriculare și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În noaptea de 11/12 mai, între orele 18.00-04.00, polițiștii Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier, Serviciului Investigarea Criminalității Economice, Serviciul Investigații Criminale, Serviciului Arme Exploziv și Substanțe Periculoase, cu sprijinul a 12 jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu, au organizat o razie la nivelul județului Giurgiu, pe linia creșterii vizibilității elementului polițienesc, prevenirea și combaterea faptelor cu violență și a celor la regimul rutier, silvic și transportul/comercializarea de legume și fructe.

În urma activităților efectuate au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier (conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere) și au fost aplicate 198 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 118.125 de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat 87 kg fructe, în valoare de 1.320 lei și suma de 3.000 de lei.

Polițiștii giurgiuveni au controlat 9 societăți comerciale, au legitimat peste 470 de persoane, au oprit și verificat peste 294 de autovehicule și au verificat o persoană aflată sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Totodată au fost reținute 7 permise de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare ale vehiculelor și au fost reținute 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Astfel, sâmbătă, 11 mai, ora 20.20, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 36 de ani, din comuna Clejani, județul Giurgiu, în timp ce conducea pe D.J. 411, în localitatea Clejani, un autoturism, având autorizația de circulație provizorie expirată din data de 8 mai 2019.

Conducătorul auto este cercetat pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

În aceeași zi, în jurul orelor 22.50, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, un bărbat de 49 de ani, din comuna Crevedia Mare, județul Giurgiu, în timp ce conducea pe D.N. 61, în localitatea Crevedia Mica, un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind cercetat de săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, în jurul orelor 22.45, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din localitatea Naipu, județul Giurgiu, în timp ce conducea pe strada Petru Rareș, din localitatea Naipu, un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Persoana depistată este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.

Articolul precedentGiurgiuveanul care și-a dotat mașina nu cu mulți cai putere, ci cu mulți decibeli
Articolul următorAccident rutier pe DN 41, la Greaca. Cinci persoane sunt rănite