Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și comisarul european pentru transport, Violeta Bulc, au participat, astăzi, alături de reprezentanți ai Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați și ai Agenției Executive pentru Inovare și Rețele (INEA), la ceremonia de botez a navei de semnalizare , în portul Giurgiu.

Nava este unul dintre rezultatele proiectului FAIRway Danube, finanțat din programul Connecting Europe Facility (CEF).

Potrivit unui anunț al Ministerului Transporturilor, nava de semnalizare a fost construită la Șantierul naval Shipyard ATG Giurgiu, în 14 luni, iar contractul a avut o valoare de 3.350.000 de euro. Această este dedicată activității de semnalizare a șenalului pe sectorul românesc de Dunăre.

Obiectivul principal al proiectului FAIRway Danube este să implementeze „Master Planul de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil al Dunării și a afluenților

săi navigabili” aprobat de toate ministerele relevante în decembrie 2014.

„Scopul Master Planului este de a atinge și de a asigura condiții bune de navigație pe tot parcursul anului, prin furnizarea unui nivel minim de servicii”.

Proiectul FAIRway Danube are drept scop: elaborarea planurilor naționale de acțiune coordonate pentru implementarea „Master Planului de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil”; achiziționarea echipamentelor necesare pentru a desfășura activități pilot privind serviciile hidrologice în cele cinci țări (Bulgaria, Croația, Ungaria, România și Slovacia); identificarea unor abordări inovatoare pentru reabilitarea și modernizarea șenalului navigabil; pregătirea documentației pentru implementarea viitoarelor măsuri selectate care sprijină în continuare punerea în aplicare a „Master Planului de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil”.

 

Articolul precedentBărbat transportat de urgență la spital din cauza deflagrației unei butelii de aragaz
Articolul următorRezultate Simulare Evaluare Naţională 2019 în Giurgiu: Peste 70% dintre elevi nu au luat 5 la Matematică