Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu a centralizat rezultatele înregistrate la sesiunea de Simulare a examenului de Evaluare Naţională 2019. 

Testările au fost organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, iar în premieră, în acest an, au luat parte și elevi din clasele a VII-a.

Au participat la toate probele 2285 de elevi de clasa a VIII-a (din totalul celor 2.398 de elevi înscriși în clasa a VIII-a), respectiv 2144 elevi de clasa a VII-a (din totalul celor 2300 elevi înscriși în clasa a VII-a).

Clasa a VIII-a

La simularea susținută de elevii claselor a VIII-a, 60,87 % dintre elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, la limba și literatura română și 24,11% la matematică.

 Clasa a VII-a

Simularea Evaluare Națională VII susținută pentru prima dată și de elevii claselor a VII-a a relevat o rată a mediilor mai mari sau egale cu 5 de 53,77% la limba și literatura română și 26,85% la matematică).

La clasa a VII-a, un elev a obținut o notă de 10 la limba română și patru la matematică. La clasa a VIII-a, doar un elev a obținut o notă de 10 la limba și literatura română.

Articolul precedentRăzvan Cuc a lansat la apă nava Concordia EU 2019, alături de comisarul UE pentru Transport
Articolul următorGiurgiuveni, nu aveți voie să creșteți mai mult de cinci porci!