În urma a nouă percheziții efectuate de polițiștii antidrog din București și procurorii D.I.I.C.O.T, a fost destructurată cea mai importantă grupare de specializată în producerea și vanzarea de cannabis, pe raza Capitalei.

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii DI.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat 9 percheziții domiciliare simultane, pe raza județului Dâmbovița, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de cannabis, pe raza Capitalei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 3 culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreținere a culturii indoor de cannabis, aproximativ 4  kilograme de cannabis (inflorescență, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare și ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim și un cântar electronic de mare precizie.

Rețeaua, compusă din șapte persoane, ar fi investit sute de mii de euro cumpărând imobile și terenuri, în mediul rural, pe raza județului Dâmbovița (aproape de Capitală), locații unde ar fi înființat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției.

Membrii rețelei și-ar fi cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viață aparent normală.

De îngrijirea acestor culturi s-ar fi ocupat personal membrii rețelei, prin rotație, după un grafic bine stabilit, orice deplasare la locații fiind atent supravegheată și verificată.

În urma evaluării realizate a rezultat că, în ultimii trei ani, această rețea ar fi produs și distribuit în Capitală și în județele limitrofe, peste 2 tone de produse cannabice.

Pentru a-și spori veniturile, aceeași rețea ar fi înființat în zona de interes o hală cu instalații complexe prin care se produc criptomonede (RIG-uri de minat).

Cei în cauză au fost prezentați procurorului D.I.I.C.O.T., iar acesta, în urma audierilor, a emis ordonanță de reținere pentru 24 ore, față de 3 dintre aceștia, ulterior fiind arestați preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea sau deţinerea drogurilor de risc, fãrã drept, furt și constituirea unui grup infracțional organizat.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, precum și jandarmi din cadrul B.S.I.J..

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, continuă activitățile investigative în cauză.

Articolul precedentZeci de tineri s-au înscris la școlile de subofițeri  ale Jandarmeriei
Articolul următorAccident rutier pe șoseaua București. Femeie lovită pe trecerea de pietoni