Federația Sanitas cere guvernanților garanții că de la 1 ianuarie 2019, vor fi aplicate creșterile salariale conform legii, pentru toți angajații din sănătate și asistență sociale.

Solicitarea vine după ce, susțin reprezentanții federației sindicale, în ultimele zile au fost făcute mai multe declarații în spațiul public, din care reiese că, din nou, categorii profesionale precum biologii, farmaciștii, infirmierii și brancardierii vor avea de suferit din acest punct de vedere.

„Consiliul Național al Federației SANITAS din România ia act, cu îngrijorare, de declarațiile din ultimele zile, aparținând diferitelor formațiuni politice parlamentare și unor reprezentanți ai Guvernului, cu privire la posibila neaplicare a prevederilor Legii salarizării nr. 153/2017 începând cu 1 ianuarie 2019.

Considerăm inacceptabil ca o serie de categorii profesionale din Sănătate și Asistență socială – precum biologi, farmaciști, infirmieri, brancardieri, kinetoterapeuți, personal TESA etc. – să nu beneficieze de creșterile salariale legale, în condițiile în care, pe parcursul anului 2018, aceștia au fost deja supuși unor discriminări față de colegii lor – asistenți medicali și medici.

De mai bine de doi ani, Federația SANITAS din România semnalează încontinuu omisiuni importante ale cadrului legislativ care reglementează salarizarea personalului din cele două domenii și face presiuni pentru corectarea lor. În acest context, Federația SANITAS cere guvernanților să-și asume, printr-o declarație publică completă, fără echivoc, ca va acorda creșterile salariale impuse de Legea salarizării, începând cu 1 ianuarie 2019, garantând astfel aplicarea corectă a cadrului legislativ pe care ei înșiși l-au adoptat.

Consiliul Național al Federației SANITAS va monitoriza, cu mare atenție, evoluția aplicării creșterilor salariale în domeniu, rezervându-și dreptul de a reacționa, prin toate mijloacele legale pe care le are la dispoziție în calitate de organizație sindicală națională reprezentativă, dacă Legea salarizării și celelalte acte normative conexe nu vor fi respectate”, au transmis reprezentanții Sanitas.

Articolul precedentFiltre rutiere pe DN 5, din cauza pestei. De ce s-a solicitat sprijin de la armată
Articolul următorCarne confiscată în cadrul măsurilor anti-pestă. Ce alte măsuri au mai luat polițiștii din Giurgiu