În perioada 22-26 mai a.c., la nivel național, Poliția Română, prin structurile de prevenire, desfășoară „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, care are ca scop întărirea gradului de siguranță în cadrul comunității.

Astfel, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, vor desfășura activități informativ-preventive, în cadrul cărora vor fi abordate diverse teme, precum prevenirea victimizării minorilor, a criminalității informatice, a violenței domestice și a infracțiunilor contra patrimoniului.

Așadar, ziua de luni este dedicată siguranței copiilor, iar marți siguranței online.

Miercuri, polițiștii vor desfășura activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, urmând ca joi să fie organizate activități de informare, cu privire la prevenirea disparițiilor de minori. Ultima zi din săptămână va fi dedicată activităților de prevenire a violenței domestice.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității se vor afla în mijlocul elevilor din unități de învătământ, dar și în comunitate pentru a discuta despre criminalitate și despre ce înseamnă să fii preventiv.

Update. Activităţile programate pentru luni şi marţi în şcoli au fost amânate din cauza grevei în învăţământ. 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCine se opune schimbului de putere? România Suverană – ediție explozivă, ora 20.50
Articolul următorClubul de Presă creează un nou agregator de conținut editorial