Guvernul pregăteşte un proiect de ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea şi completarea reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere.

Conform unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor postat pe site-ul Transporturilor, prin Legea nr. 109/2018 au fost simplificate procedurile de emitere a duplicatului cărţii de identitate a vehiculului.

Mai exact, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărţii de identitate a vehiculului, eliberarea duplicatului se face numai cu prezentarea vehiculului, eliminându-se obligativitatea prezentării avizului autorităţii competente care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea şi obligativitatea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.

Totodată, noul proiect de ordonanţă, clarifică procedura aplicabilă pentru recunoaşterea inspecţiilor tehnice periodice efectuate în alte state membre în cazul vehiculelor care urmează a fi reînmatriculate în România, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 260/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodic.

Articolul precedentCum va fi fluidizat traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu
Articolul următorDouă note de 10 la examenul de definitivat