Mai multe școli din mediul rural, din județele Giurgiu, Olt și Teleorman, au primit cu titlu gratuit mini-războaie de țesut, gherghefuri, mini-războaie pentru papură și truse pentru lucru în lemn. Ele sunt folosite de către elevi și profesori în cadrul unor Cercuri de meșteșuguri care se vor desfăşura la școală.

Tinerii din patru comune giurgiuvene redescoperă la școală meșteșuguri tradiționale practicate în trecut, grație unui proiect inedit al Asociației Moara de hârtie din Comana- „Comunitățile din Câmpia Română (re)descoperă meșteșugurile”, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

În perioada iulie-septembrie 2018, în cadrul proiectului au avut loc întâlniri sub formă de șezători în 9 comunități din județele Olt, Teleorman și Giurgiu, iar în octombrie au fost demarate atelierele de meșteșuguri tradiționale. Din Giurgiu, au fost alese localitățile Stănești, Gogoșari, Prundu și Comana.

Elevii au participat la ateliere de inițiere în meșteșuguri tradiționale pe care le pot practica la școală în cadrul unui cerc de meșteșuguri. Proiectul se află la final, în această perioadă fiind dotate școlile cu uneltele necesare desfășurării orelor de meșteșuguri, iar după finalizare cercurile de meșteșuguri vor continua să activeze în școli sub coordonarea cadrelor didactice.

 

Articolul precedentMii de mașini cu probleme tehnice, depistate de RAR pe șosele!
Articolul următorUnde a ascuns un turc bijuteriile pe care a încercat să le introducă ilegal în țară