Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, asupra unui cetățean turc, aproximativ 700 grame bijuterii din metal galben, presupus a fi aur, pe care acesta încerca să le introducă ilegal în țară.

Ieri, în jurul orei 3.30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un autocamion marca Scania, înmatriculat în Turcia,  la volanul căruia se afla cetățeanul turc P.M., în vârstă de 49 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, pe corpul șoferului, două pachete de culoare neagră ce conțineau 688 grame de bijuterii din metal de culoare galbenă, presupus a fi aur, pe care acesta a încercat să le introducă ilegal în țară.

La verificări, s-a stabilit ca şoferul nu deţinea documente de proveninţă şi autorizaţie de operaţiuni cu metale preţioase. De asemenea, bărbatul a declarat că a primit bijuteriile în Istanbul, de la un conaţional, şi trebuia sa le transporte la Bucureşti, urmând să primească suma de 500 euro.

Întreaga cantitate de bijuterii din aur, în valoare totală de aproximativ 123.000 lei, a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor urmând a fi predată către Trezoreria Municipiului Bucureşti în vederea expertizării, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentȘcoli giurgiuvene, dotate cu… războaie de țesut
Articolul următorAmenzi-record aplicate de polițiștii giurgiuveni în acest week-end