Direcția de Sănătate Publică Giurgiu a solicitat Inspectoratului Școlar să comunice numărul de elevi absenți din fiecare clasă și școală din cauza virozelor respiratorii.

Totodată, după cum a declarat și Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, elevii vor fi controlați pentru a li se verifica starea de sănătate. Când numărul de bolnavi dintr-o clasă sau dintr-o școală atinge pragul critic, cursurile se suspendă. Practic, dacă sunt 20% bolnavi într-o clasă sau într-o școală, se suspendă cursurile și se face dezinfecția în clasă sau în școală.

Sorina Pintea a mai precizat că numărul de cazuri de îmbolnăviri la nivelul unităților școlare transmis Ministerului Sănătății de către Direcțiile de Sănătate Publică este de aproape 6.000.

Autoritățile sanitare așteaptă, mâine, statisticile naționale privind numărul total al bolnavilor cu infecții respiratorii de sezon, inclusiv gripă, de la finele săptămânii trecute. Dacă numărul total de cazuri este mai mare cu 20% decât estimările, Ministerul Sănătății declară epidemie de gripă, ceea ce va duce la impunerea unor măsuri în plus de protejare și prevenire în colectivități, unități sanitare.

Articolul precedentÎn județul Giurgiu, s-au soluționat în mare parte avariile la rețelele electrice
Articolul următorCod galben de inundații pe râul Neajlov