Un sondaj IRES arată că 81% dintre români consideră un lucru bun aderarea la NATO, iar 38% s-ar înrola în armată în cazul unui război cu Rusia.

Cel mai recent sondaj IRES, realizat cu ocazia aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO, arată că marea majoritate a românilor consideră un lucru bun faptul că țara noastră face parte din cea mai puternică alianță militară.

În același timp, 36% dintre cei care au răspuns sondajului sunt îngrijorați că în următorii ani România ar putea fi implicată într-un conflict militar, potrivit Digi24.

Sondajul IRES, realizat în perioada 24-27 martie, arată că pentru români îngrijorarea în legătură cu riscul ca țara noastră să fie implicată într-un conflict militar este printre principalele îngrijorări, după sărăcie și costul vieții de zi cu zi.

Peste jumătate dintre români cred că ţara noastră ar trebui să se implice în cazul unui conflict militar NATO-Rusia

36% dintre cei care au răspuns sondajului sunt îngrijorați că în următorii ani România ar putea fi implicată într-un conflict militar.

În cazul unui conflict militar NATO-Rusia, 54% dintre români cred că țara noastră ar trebui să se implice.

De asemenea, 72% dintre cei care au răspuns sondajului sunt de părere că România ar trebui să cheltuie mai mulți bani din bugetul de stat pentru apărare.

În ceea ce privește armata obligatorie, 44% ar fi de acord cu astfel de măsură, în timp ce 38% au spus că s-ar înrola voluntar/rezervist în armată în situația în care războiul din Ucraina ar escalada și ar implica și statele membre NATO.

Articolul precedentCFR Cluj, umilită cu 4-0 de Corvinul Hunedoara, care s-a calificat în semifinalele Cupei României
Articolul următorTopul Forbes 2024: Cine este cel mai bogat român