O nouă ofertă de muncă în străinătate, pentru campania agricolă 2019.

Suedia are nevoie de 30 de culegători de căpşune, în perioada iunie-august. Plata se face în funcţie de cantitatea culeasă, iar lucrătorii sunt cazaţi în barăci sau rulote, cu acces la bucătorie şi baie.

Muncitorii trebuie sa urmeze reglementările angajatorului privind munca, igiena şi cazarea. Salariaţii trebuie sa acorde o atenţie sporită igienei personale, să se spele pe mâini cu săpun, să folosească duşul şi maşina de spălat.

Vor fi utilizate doar haine de lucru şi mănuşi curate, se vor folosi doar toaletele desemnate. Fumatul este permis doar în pauze, în zonele special amenajate. Nu se tolerează consumul de alcool în zona de cazare, dacă munca este afectată sau vecinii sunt deranjaţi.

Nu se pot efectua convorbiri telefonice în timpul orelor de lucru. La sfârşitul sezonului, muncitorii vor returna lucrurile folosite (lenjerie de pat, biciclete, ustensile).

Se lucrează de regulă între orele 5.00-10.00 şi 15.00 -18.00. Starea vremii şi cantitatea de căpşune aflată pe câmp pot afecta intervalele orare de muncă. Câmpul cu căpsune se află la 1,5 kilometri, iar salariaţii se pot deplasa cu biciclete asigurate de angajator sau cu vehicule proprii.

Se vor folosi mănuşi curate, iar cele vechi se vor arunca în locurile indicate. Căpşunele stricate se vor arunca, nu se vor pune în cutii. Cutiile în care se culeg căpşune vor fi acoperite, protejate de mizerie şi duse cât mai repede în depozit.

Plata se face în funcţie de cantitatea culeasă. Persoanele vor fi cazate câte două în rulote, cu acces la electricitate, bucătărie, duş, maşină de spălat.

Contractul este pe două luni şi jumătate, în perioada iunie-august. Se cere limba engleză, nivel conversaţional. Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare de la consilierul EURES, din cadrul AJOFM Giurgiu.

Articolul precedentCe PFA-uri vor fi radiate de Oficiul Registrului Comerţului Giurgiu. Citiți aici
Articolul următorCum e vremea la Giurgiu, înainte de Crăciun