Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, ieri seară, peste 400 de articole vestimentare și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

Ieri seară, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit într-un autocar, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 423 articole vestimentare și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc, în vârstă de 50 de ani. Acesta a declarat că intenționa să comercializeze produsele sau să le ofere cadou și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 84.600 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentAstra a învins Gaz Metan Mediaș. Alibec, gol din pasa lui Budescu
Articolul următorALERTA! O mamă de 20 de ani și fiul ei de 3 ani, dați dispăruți