Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit peste 840 de articole textile, contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 12 iunie 2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul pentru bagaje al unui autocar, cantitatea totală de 847 articole textile, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, care erau susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este un  cetățean turc, în vârstă de 35 de ani. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia pentru a le comercializa şi nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 169.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentNoi cazuri de pestă porcină africană la Iepurești și Singureni
Articolul următorOpt localități giurgiuvene afectate de ploi. Ajutoare de urgență pentru cei afectați