Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit, în această săptămână, cu ocazia unor controale specifice, aproximativ 900 articole textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile contrafăcute au fost descoperite în portbagajul unui autoturism și în compartimentele pentru bagaje a doua autocare.

În această săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, aceștia au descoperit, în două autocare, în compartimentul destinat bagajelor, precum și în portbagajul unui autoturism, cantitatea totală de 898 articole textile și încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni români şi un cetățean turc, cu vârste cuprinse între 31 și 36 de ani. Cei doi cetățeni români au declarat că intenționau să comercializeze bunurile, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoștință despre faptul că produsele transportate sunt susceptibile a fi contrafăcute. Cetățeanul turc a declarat că transporta bunurile pentru un amic care locuiește în  București.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 92.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

Articolul precedentAmbulanțe noi în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu
Articolul următorTinerii giurgiuveni se pot iniția în arta fotografică