50 de voluntari din 14 judeţe, participă, la Giurgiu, la ediţia a V-a Taberei  Internaţionale de salvare din apă şi de acordarea primului ajutor.

Este vorba de un workshop specific, care se desfășoară între 30 iulie şi 7 august și la care participanţii învaţă tehnici de salvare din apă curgătoare şi din bazine, de conducere a bărcilor cu motor, noţiuni de comunicare şi semnalizare la distanţă, asistarea şi participarea la demonstraţii de prim-ajutor.

Experienţa câştigată la Giurgiu le va fi folositoare pentru a deveni membri  ai echipei de intervenţie în caz de dezastre a „Crucii Roşii’. Tabăra şi-a deschis oficial porţile, astăzi, în prezența directorului general al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter.

Găzduită de Complexul Riviera, unde se află o piscină, tabăra este organizată de Filiala de Cruce Roşie Giurgiu, cu sprijinul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie. Tinerii voluntari vor fi  pregătiți în mai multe module de instruire de către specialişti de salvare din apă cu barca, de la Crucea Roşie Română şi filiala Giurgiu.

Cursanţii vor învăța atât teoretic, cât şi practic – cum pot interveni corect pentru a salva o persoană aflată în pericol de a-şi pierde viaţa în apă – fie apă curgătoare sau stătătoare.
Tabăra se desfășoară în două locaţii: la Dunăre – unde voluntarii vor învăţa să salveze o victimă în pericol de înec în apă curgătoare – şi la Complexul Riviera, unde învață tehnici de salvare din piscină cu sau fără ajutorul materialelor de salvare.

Pentru filialele de Cruce Roșie, spun organizatorii, este util să aibă personal pregătit să intervină în diferite situaţii de calamităţi, tineri care pot pregăti şi instrui alţi voluntari. Tabăra de anul acesta se desfășoară sub egida Centenarului Marii Uniri și însemn de omagiu adus Reginei Maria, Înalta Patroană a Crucii Roșii Române.

Articolul precedentISU Giurgiu, locul 1 la proba de ștafetă, la Slatina
Articolul următorUn  tânăr care s-a urcat pe Casa Tineretului a pus pe jar autoritățile