“Descoperă România natural văzută din barcă“, este acțiunea organizată astăzi de multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin. Acesta, împreună cu Primăria Giurgiu, a  organizat, pentru a șasea oară, cursa de canotci de pe Canalul Cama din Giurgiu.

În concurs s-au înscris 18 echipaje, printre care cele formate din reprezentanți ai ISU, IPJ, Penitenciarul Giurgiu  și Poliția Locală, celelalte echipaje fiind constituite ad-hoc din spectatorii care au vrut să participe  la cursa de canotci 10+1 pentru amatori pe distanță mică. Din păcate, ploaia a fost și ea un veritabil concurent  pentru participanții care s-au aliniat la start.

Ivan Patzaikin a venit la Giurgiu încă la primele ore ale dimineții pentru a efectua balizajul și pentru a pune la punct și celelalte detalii legate de desfășurarea  concursului. La competiție s-au înscris  și femei, care au vrut să le demonstreze bărbaților că acest sport nu este destinat exclusiv  bărbaților.

Competiția a fost una extrem de strânsă, în finală calificându-se trei echipe, respectiv Dunărea Gostinu, Penitenciarul Giurgiu și Titanii. Pe primul loc s-a clasat Dunărea Gostinu, vâslașii din această localitate demonstrând încă o dată că sunt cei mai buni.

Câştigătorii ediției din Giurgiu vor avea acces la finala națională ”Descoperă Rowmania”, ce se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania FEST, la sfârșitul verii, la Tulcea.

Canotca este o invenție a asociației Ivan Patzaikin Mila 23, construită din dorința de a promova meșteșugul românesc și este denumită așa după lotcă de la care preia materialul și după canoe  după care preia liniile dinamice.  Concursul a fost  deschis tuturor iubitorilor de natură și sport, prieteni, colegi, vecini, liceeni,  iar accesul la competiție, dar mai ales la încurajarea concurenților, a fost gratuită.

Descoperă ”Rowmania – România naturală văzută din barcă” este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

 

Articolul precedentUn nou pod ar putea fi construit între Giurgiu și Ruse
Articolul următorPeste 2.000 de dosare de corupție ar putea fi închise dintr-un foc de DNA