Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat patru cetățeni din Nepal, care au prezentat la controlul de frontieră documente de călătorie în care erau aplicate vize Schengen false.

În data de 01.05.2019, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind cu un autocar aparținând unei firme de transport internațional, patru persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte emise de autorităţile din Nepal, cu vize Schengen ce aveau însemnele autorităţilor din Portugalia.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat faptul că vizele aplicate în documentele de călătorie prezentate de cei patru pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă și fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit că cei patru bărbaţi sunt cetăţeni din Nepal, au vârste cuprinse între 24 şi 29 de ani şi au intrat legat în ţara noastră. Aceştia au declarat că au procurat vizele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei totale de 2.000 euro și intenționau să ajungă în Portugalia.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, ”uz de fals”, precum și de ”tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat” fapte prevăzute şi pedepsite de art. 48 și art. 32 din C.P.

 

Articolul precedentSute de permise auto reţinute într-o singură zi
Articolul următorVoluntarii din Crevedia strâng deșeurile din pădure cu căruța