Într-o pădure din județul Giurgiu, ecologizarea se face de către localnici, cu căruța. Săptămânal, aceștia strâng gunoaiele aruncate în pădurea de la Malu Spart de cei care trec zilnic pe DJ 601 A. 

Acțiunea este inițiată de cei de la Ocolul Silvic Bolintin, care spun că au decis să curețe pădurea de gunoaiele aruncate direct de pe geamurile mașinilor.

Marian Antonescu, alături de câțiva oameni din Crevedia Mare, s-au oferit voluntari într-o acțiune de ecologizare a pădurii de la Malu Spart. Înarmați cu coșuri, aceștia caută deșeurile aruncate de alții de pe geamurile mașinilor. Au venit cu două căruțe, pe care le încarcă și le descarcă de mai multe ori. Apoi, depozitează deșeurile la Ocolul Silvic, care a încheiat contract de preluare a acestora cu o firmă de salubrizare.

Acțiunea de curățare a lizierii pădurii de deșeuri este inițiată de Ocolul Silvic Bolintin.

Ionel Predan, șeful Ocolului Silvic Bolintin susține că acțiunile de ecologizare se desfășoară săptămânal, iar cei care aruncă deșeuri sunt cetățenii care tranzitează DJ 601 A.

Șeful Ocolului Silvic Bolintin recomandă cetățenilor să manifeste respect față de mediu, față de pădure, în general și să încerce să ocrotească acest ”plămân” verde al naturii.

Articolul precedentTentativă de trecere ilegală, cu vize false, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu
Articolul următorPesta porcină africană se extinde pe fondurile de vânătoare din județul Giurgiu