Elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor susţine Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat de anul viitor după noi criterii. Deşi anul şcolar a început de mai bine de o lună şi jumătate, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a decis să facă o serie de modificări în ceea ce priveşte subiectele acestor examene, care vor avea în structură 40% de itemi obiectivi.

Aşadar, copiii vor trece printr-un nou experiment al MEN. Concret, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), instituţie subordonată Ministerului, va modifica modelele de subiecte. Mai exact, toate variantele examenelor vor avea în structură 40% de itemi obiectivi, care cel mai probabil vor arăta sub forma unor grile. Această informaţie a fost, deja, confirmată de preşedintele CNEE, Marian Şuţă.

„Dacă anul trecut la Matematică, Română şi Istorie nu au existat itemi obiectivi la Bacalaureat sau Evaluarea Naţională, acum aceştia vor fi în proporţie de 40%. În schimb, dacă vorbim de modele de subiecte pentru alte discipline la Bacalaureat, precum Ştiinţele socio-umane (Sociologie sau Psihologie), acestea aveau anul trecut itemi obiectivi în proporţie de 30%. Începând din acest an vor avea şi ele tot 40%. Prin itemi obiectivi înţelegem mai multe tipuri de cerinţe. De la grile, itemi binari (exemplu: să aleagă între Adevărat sau Fals) la itemi de tip pereche (termeni care trebuie asociaţi). Structura de bază a variantelor nu va fi modificată, iar toţi itemii vor respecta ca şi până acum programa şcolară adoptată de Ministerul Educaţiei. În concluzie, toate variantele de la examenele naţionale vor avea itemi obiectivi începând cu acest an şcolar”, a declarat preşedintele CNEE, Marian Şuţă.

Articolul precedentGiurgiuvean găsit mort în Spania. Familie disperată
Articolul următorDoi giurgiuveni, cercetați pentru evaziune fiscală cu zahăr