Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-o autoutilitară, 3.050 pachete cu țigări și 8.6 kilograme de tutun, precum și 187 parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 27.08.2019, în jurul orei 08.20, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Bulgaria, un cetățean bulgar, în vârstă de 44 de ani.  Acesta efectua un transport de coletărie din Bulgaria, pentru o firmă de curierat din România.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă au fost descoperite mai multe cutii care conțineau 3.050 pachete cu țigări, 215 cutii ce conțineau cantitatea de 8,6 kilograme de tutun, precum și 187 parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, cetățeanul bulgar a declarat că este angajatul  firmei de curierat, transporta coletele pentru diferite firme si nu avea cunoștință despre conținutul acestora.

Bunurile, în valoare de 107.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării.

Articolul precedentAutoturism căutat de autoritățile din Norvegia, descoperit la Vama Giurgiu 
Articolul următorAccident rutier pe DN 41, la Dăița. O femeie a fost rănită