Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu a decis să închidă focarele de pestă porcină africană din toate cele șapte localități afectate.

Este vorba de 22 focare de pestă porcină africană din localitățile Brăniştari, Budeni, Comana, Gostinari, Grădiștea, Mihai Bravu și Vlad Țepeș.

Târgurile de animale rămân închise iar mișcarea animalelor se face cu autorizare din partea autorităților sanitar-veterinare. În urma măsurii de închidere a focarelor de pestă porcină, pot fi introduși porci santinelă în exploatațiile afectate. În cazul în care nu se introduc porci santinelă, repopularea se poate realiza la șase luni de la ultima dezinfecție.

Repopularea cu porci după stingerea focarelor se face astfel: introducerea de porci santinelă în exploatațiile afectate; obținerea, după minim 45 de zile de staționare în exploatațiile afectate a porcilor santinelă, a rezultatelor serologice negative în direcția pestei porcine africane; în cazul în care nu se introduc porci santinelă, repopularea se poate realiza la 6 luni de la ultima dezinfecție, ținând seama de situația epidemiologică.

Articolul precedentO elevă a Colegiului ”Ion Maiorescu” a câștigat singura bursă Benjamin Franklin acordată României de către SUA
Articolul următorCe artiști vor concerta la Zilele Municipiului Giurgiu