Colegiul National ”Ion Maiorescu” are încă un motiv de mândrie și anume, cu faptul că una dintre elevele sale este câștigătoarea unei burse de studiu acordată de Statele Unite ale Americii pentru un schimb de experiență la Universitatea Purdue din Indiana, timp de o lună în perioada iunie-iulie 2019.

Anca Maria Barbu, elevă în clasa a XII-a, engleză, coordonată de profesoara Claudia Bădărău, a reușit să câștige această prestigioasă bursă ce reprezinta o oportunitate unica, acordata unui singur candidat din fiecare țară europeana.

Bursa Transatlantica Benjamin Franklin  este o bursă acordată de către US State Government, care constă într-un program academic intens de tip exchange, și va avea loc în intervalul 29 iunie-27 iulie 2019, găzduit de Universitatea Purdue din West Lafayette, Indiana.

Obiectivul acestui summer institute este de a crea premisele unor relații transatlantice, de a întări legăturile dintre tinerii europeni și cei americani.

Institutul se va focusa pe teme precum democrația, implicarea tinerilor în decision-making, drepturi civile și prosperitate economica. În cadrul acestui program, participanții vor avea oportunitatea de a-si dezvolta aptitudini de gândire critica, comunicare interpersonala, problem solving si conflict resolution.

Programul consta într-o serie de cursuri, seminarii, dezbateri și prezentări, alături de variate workshop-uri, activități în cadrul comunității, prin discuții cu autoritățile locale și integrarea în dinamica social locală.

Procesul de selecție și, implicit, alegerea candidatului sunt realizate prin intermediul Ambasadelor SUA. Aceasta se realizează prin depunerea unui document asemănător unui curriculum vitae, alături de un eseu motivațional, prin care fiecare candidat își argumentează calificarea pentru program. Candidatul ideal trebuie sa prezinte abilitați de leadership, pe care sa le valorifice ulterior în țările din care provin, și să arate un interes deosebit pentru cultura si  dinamica societății americane.

Elevii cărora li se acordă bursa Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship au responsabilitatea ca, în urma desfășurării programului, să implementeze activități în comunitatea locala, în parteneriat cu instituții reprezentative, precum American Corners si US Embassies. Astfel, aceștia vor reprezenta un intermediar și, în același timp, o persoana de contact în comunitatea sa în ceea ce privește aspecte legate de Statele Unite, burse, studii etc.

 

Articolul precedentSubvenție de 1.500 de euro pentru un hectar de tutun. Suprafețe reduse, la Giurgiu
Articolul următorToate focarele de pestă porcină africană din județul Giurgiu, închise