În perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2019, polițiștii de la transporturi au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității activităților de achiziții a combustibilului pentru navigație. Au fost indisponibilizate peste 40 de tone de motorină.

Verificările au vizat gestiunile de combustibil naval neaccizat, legalitatea achiziţiilor efectuate de către persoanele care deţin certificate de autorizare pentru navigaţie sau dreptul de folosinţă a navelor tanc.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au efectuat 25 de controale la societăți comerciale și au verificat 137 nave (18 nave pentru transport persoane, 37 de bacuri, 31 de împingătoare fluviale, 12 remorchere fluviale, 28 de șlepuri-motor și 11 nave-tanc pentru depozitarea produselor petroliere și bunkeraj). În urma verificărilor, polițiștii au constatat 40 de infracțiuni.

Pe durata acțiunilor, polițiștii au efectuat 27 percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța și Călărași.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost indisponibilizate 40 de tone de motorină navală neaccizată, 100 de litri de ulei de motor, 65.000 de țigarete fără timbru de accizare românesc, 300 de grame de aur și 4 motoare de barcă.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat și 365.900 de lei, 7.635 de euro, 2 tone de cereale și 20 de unelte de pescuit interzise.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate de polițiști a fost de aproximativ 1.000.000 de lei.

8 persoane au fost reținute pentru 24 ore, ulterior, față de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Totodată, în urma controalelor efectuate la bordul navelor, au rezultat 5 situații în care gestionarii și mecanicii navelor ar fi delapidat 2,8 tone de motorină din gestiunile navelor, pe care le-ar fi valorificat ilegal.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul inspectorilor vamali din cadrul structurilor teritoriale aflate în subordinea Direcției Generale a Vămilor și de sprijinul Autorității Navale Române.

Articolul precedentRazii ale polițiștilor și inspectorilor DSV la comercianții de pește
Articolul următorPeste 222.000 de giurgiuveni sunt așteptați la urne în cele 245 de secții de vot