Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu a fost luat cu asalt astăzi de mii de autoturisme care au tranzitat frontiera către Bulgaria.

Mulți români au plecat în minivacanța de Sfânta Maria, astfel că, în numai patru ore, între 7.00-11.00, 2134 de autoturisme, 12 autocare și 88 de microbuze au ieșit din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

Alte 1234 de autoturisme au intrat în țară, aglomerație fiind și la traficul greu. Potrivit informațiilor furnizate de ITPF Giurgiu, 212 camioane au ieșit din țară în intervalul amintit, și alte 188 de camioane au intrat în țară.

Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora.  Totodată, este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora.

De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au creat fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

 

Articolul precedentColiziune între două autoturisme, pe DN 41. Sunt cinci victime
Articolul următorTânărul ucis în stradă, înmormântat. Autorul, după gratii