Un copil de 11 ani, din Florești-Stoenești, și-a pierdut un deget după ce o petardă i-a explodat în mână. În acest caz, s-a deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă.

Pentru a preveni astfel de incidente, polițiștii vor intensifica în această perioadă acțiunile în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea comercializării, folosirii ilegale şi a contrabandei de articole pirotehnice interzisede lege în târguri, oboare, pieţe, supermarket-uri şi în punctele de trecere a frontierei.

Oamenii legii reamintesc că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Articolul precedentEchipament de testare a drogurilor pentru șoferii giurgiuveni
Articolul următorAglomerație la Vama Giurgiu, în preajma sărbătorilor. Cozi kilometrice de camioane