Medicul Valeriu Gheorghiță și secretarul de stat Andrei Baciu au fost în județul Gurgiu să vadă cum decurge campania de vaccinare împotriva COVID.
Localitatea Hotarele din Giurgiu a fost vizitată vineri dimineața, 2 aprilie, de către președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

”Felicitări tuturor celor implicați în campania de vaccinare din județul Giurgiu! Vizitele planificate la centrele de vaccinare din afara Bucureștiului au început astăzi în județul Giurgiu. Astfel, la primele ore ale dimineții, președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță, și vicepreședintele CNCAV, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii – România, Andrei Baciu, au plecat spre localitatea Hotarele. Aici au fost întâmpinați și de prefectul județului,  Aneta Matei.

După discuțiile purtate cu cetățenii programați în aceasta zi la vaccinare și cu personalului care asigura buna gestionare a procesului de imunizare, vizita a continuat la alte doua centre active in municipiul Giurgiu. Vizita de lucru s-a finalizat prin susținerea unei conferințe de presă, la care participă reprezentanții autorităților locale implicate în gestionarea campaniei de vaccinare.

“Am fost impresionat de vizita în aceste centre, de modul în care se desfășoară procesul de vaccinare. Am discutat cu oamenii și cu personalul vaccinator. Obiectivul campaniei trebui sa rămână: asigurarea unui mediu favorabil și sigur pentru cei care aleg să se vaccineze.Este important să continuăm procesul de vaccinare, inclusiv prin consistența informațiilor furnizate publicului, aspect extrem de important pentru susținerea opțiunilor semenilor în ceea ce privește vaccinarea”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță“

Lucrurile funcționează bine, exista o bună conlucrare între toate autoritățile implicate. Sunt impresionat de tot ce am găsit aici, de organizarea extraordinară. Avem o predictibilitate în ceea ce privește sosirea dozelor de vaccin alocate țării noastre, iar cel mai important lucru recomandat cetățenilor este de a opta pentru înscrierea la vaccinare. Beneficiile vaccinării sunt deja cunoscute: este singura cale pentru a depăși această pandemie”, a menționat secretar de stat Andrei Baciu””, se arată într-o postare pe contul de Facebook al Ro Vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că încă 144 de cabinete de vaccinare Pfizer vor fi disponibile din 13 aprilie, pe lângă fluxurile de vaccinare deja existente, iar pe 20 aprilie vor fi operaționalizate încă 71 de cabinete unde românii se vor putea vaccina cu vaccin de la Pfizer.

În a doua parte a lunii aprilie, România va primi primul loc de vaccinuri de la Johnson & Johnson, iar românii se pot imuniza cu acest vaccin prin intermediul centrelor mobile şi al medicilor de familie, dar şi în cabinetele marilor unități economice.

Gheorghiţă a precizat că în aprilie vor fi operaţionale toate centrele de vaccinare.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentGiurgiuveni certați cu bunul simț. Iată cum continuă să vandalizeze coșurile de gunoi stradale!
Articolul următorBilanț coronavirus: 5.808 de cazuri noi și 145 de decese. Vezi situația pe fiecare județ