În aceste zile, se așteaptă o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Bulgaria.

În concecință, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu anunță că pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea acestora.  Totodată, este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz.

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. La frontiera româno-bulgară aflată în competența Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, sunt 5 puncte de trecere ale frontierei, două cu specific rutier-feroviar şi trei cu specific portuar, pe raza județelor Giurgiu, Teleorman și Dolj.

Anul trecut, în perioada minivacanței de Sf. Maria, au trecut frontiera româno-bulgară, prin punctele de frontieră din zona de competență a Inspectoratul Teritorial al Poliței de Frontieră Giurgiu peste 129.000 persoane, cetăţeni români şi străini, din care aproximativ 49.000 pe sensul de intrare în ţară şi 80.000 pe sensul de ieşire din ţară, şi aproximativ 49.000 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost P.T.F. Giurgiu, cu peste 95.000 de persoane și P.T.F. Calafat, cu peste 25.000 de persoane.

 

Articolul precedentAtenţie, aglomeraţie la vamă! Măsuri suplimentare în minivacanţa de Sfânta Maria
Articolul următorO altă epidemie amenință România după pesta porcină africană