Stagiunea 2019-2020 a Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu se deschide cu o premieră deosebită, “N/O iubeam” şi cu o surpriză: inaugurarea sălii mici a teatrului după încheierea lucrărilor de reconfigurare.

Actor, scriitor şi regizor de teatru britanic, Simon McBurney spunea că “…teatrul e un loc, sunt tentat să spun un refugiu, unde oamenii se adună şi formează instantaneu comunităţi. Aşa cum au făcut dintotdeauna”.

Sâmbătă, 7 septembrie 2019, la ora 19:00, stagiunea se deschide pentru comunitatea giurgiuveană cu un spectacol despre viaţă şi problemele ei simple şi profunde. Se cheamă “N/O iubeam”. Scenariul este scris de Ioan Peter din Arad după un roman al scriitoarei şi profesoarei franceze Anna Gavalda. Cele două personaje, Chloe şi Pierre, vor fi interpretate de Anca Pascu şi Cosmin Creţu. Să ne amintim că aceleaşi personaje au fost în 2009 eroii unei ecranizări de succes cu actorii Daniel Auteuil si Marie-Josee Croze.

Antonella Cornici, cunoscuta regizoare ieşeană care a urcat pe scenă acest spectacol magic, a declarat: N/O iubeam sau cum ar fi fost viața noastră dacă atunci, la un moment dat, am fi avut curajul să ne despărțim? O poveste de dragoste, o relație extraconjugală, nervi și pasiune, așteptări și… Punct! O poveste despre care scriitoarea Anna Gavalda spunea că e «pentru adulţii care trebuie treziți din somn». Sper să fie așa și aici, la Giurgiu. E prima dată când colaborez cu acest teatru și e chiar o bucurie. E o trupă tânără, poate cea mai tânără din țară, sunt actori care aduc o energie pozitivă, au poftă de viață, de joc, aşa că te molipseşti repede  de bună dispoziție. Sper să-și păstreze această nebunie frumoasă și peste timp și să auzim de teatrul din Giurgiu de bine și din ce în ce mai des. Pentru mine a fost o reală plăcere să lucrez aici și sper că acest spectacol, în această nouă sală să fie și o bucurie pentru publicul din Giurgiu! Baftă!

În stagiunea care se deschide sâmbătă, 7 septembrie, spectatorii vor putea urmări, pe lângă o parte din spectacolele de succes cunoscute, premiere noi, cum e „Lecţia” lui Eugen Ionesco în regia Dianei Tănase, „Pullcinella” regizorului Mihai Gruia,  comedia „Regatul femeilor” a lui St. L. Kostov în regia lui Cosmin Creţu sau spectacolul pentru copii „Fabrica poveştilor”.

Şi, surpriza anunţată, sala mică, în care se deschide stagiunea, este ca nouă! A suferit o necesară transformare, reconfigurându-şi spaţiul publicului într-un amfiteatru care asigură o vizibilitate perfectă pentru oricare loc din sală. Lucrarea a fost realizată în totalitate în lunile iulie şi august, cu susţinerea Consiliului Judeţean Giurgiu.

Şi last but not least cum zice englezul, în octombrie va evolua o excelentă companie poloneză din Cracovia cu un spectacol de teatru-dans: „ŞAH”. Însoţiţi de muzică poloneză, franceză şi italiană din Renaştere, veţi vedea o feerică montare după  un poem de Jan Kochanowski, care transformă scena teatrului într-o uriaşă tablă de şah.

Cracovia Danza va deschide cu balet şi pantomimă festivalul giurgiuvean „Caravana Scenelor Mijlocii” din stagiunea 2019-2020.

Articolul precedentElevii nu mai sunt admiși la liceu fără media 5 la Evaluarea Națională
Articolul următorTopul mărcilor de mașini preferate de giurgiuveni