Mai multe fonduri de vânătoare din județul Giurgiu sunt afectate de virusul pestei porcine africane, acesta fiind găsit la zeci de mistreți găsiți morți.

În baza unui ordin al Centrului Național de Combatere a Bolilor, din 26 iulie, s-a dispus să înceapă vânătoarea de îndată a efectivelor de mistreți, în termen de 60 de zile fiind termen de vânare totală a efectivelor.

Potrivit directorului Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, Liviu Florescu, a început vânătoarea pe fondurile cinegetice din județ afectate, la care pot participa atât vânătorii autorizați cât și personal din cadrul Ocolului Silvic și al MAI care deține autorizație de vânătoare.

În acest moment, sunt 29 de cazuri confirmate pe opt fonduri de vânătoare, după ce 66 de porci au fost găsiți morți. Ultimele cazuri confirmate sunt pe fondul de vânătoare de la Căscioarele, unde au fost găsiți morți 15 porci mistreți, șapte dintre aceștia fiind confirmați ca fiind purtători de virus.

În acest moment, susține Liviu Florescu, se desfășoară partide de vânătoare pentru exterminarea mistreților pe toată fâșia Dunării dar și pe celelalte fonduri de vânătoare afectate de boală.

Articolul precedentBărbat reținut pentru nerespectarea ordinului de protecție
Articolul următorŢigări de contrabandă ascunse printre bagaje, în interiorul unui microbuz