Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat, miercuri, de laboratorul specializat din București, pe raza municipiului Giurgiu, mai exact în cartierul Rudari.

Virusul pestei porcine a fost confirmat la o gospodărie, unde se aflau patru porci domestici, unul decedând. Aceștia au fost sacrificați preventiv în cursul zilei de astăzi, cadavrele fiind depuse în locul special pregătit de către autoritățile locale.

De altfel, încă un focar de pestă porcină africană au fost confirmat într-o exploataţie nonprofesională din localitatea Iepurești.

Toţi porcii din exploataţiile afectate au fost uciși preventiv.

În localitatea Iepurești, unde evoluează doua focare de pestă porcină africană, a fost instituit filtru rutier dezinfectant.

În județul Giurgiu, evoluează 9 focare de PPA la porcii domestici și 20 de cazuri de PPA la porcii mistreți în 6 fonduri de vânătoare.

Urmare descoperirii acestui focar de raza municiiului Giurgiu, cetățenii sunt informați că trebuie să își ia măsuri preventive, cum ar fi:

-tăvițe cu dezinfectant la intrarea în zona animalelor;

-echipamentul de protecție al proprietarului să fie diferit față de cel de stradă;

-în zona destinată creșterii animalelor să nu se permită accesul altor persoane decât proprietarul;

-este interzisă introducerea în gospodărie pentru administrarea de hrană, dar și ca așternut, a materialului vegetal din zona de restricție;

-se interzice organizarea de târguri pentru vânzarea sau cumpărarea  de porcine,  pentru a împiedica introducerea virusului pestei porcine africane în exploatații;

-de asemenea, este importantă colaborarea cu medicul veterinar de liberă practică de pe raza localității dumneavoastră, solicitând acestuia ajutorul ori de câte ori situația o va impune sau notificați DSVSA Giurgiu la telefon 0246/230491; MAIL: [email protected], când apar cazuri de boală sau mortalități subite.

 

Articolul precedentProcedura de angajare a medicilor și asistentelor. Ce schimbări sunt
Articolul următorCap-tractor căutat de autorităţile din Polonia, descoperit la Vama Giurgiu