Giurgiuvenii și nu numai, s-au întrebat aseară pe rețelele de socializare, de ce nu a funcționat sistemul RO-ALERT pentru a avertiza populața înainte de producerea cutremurului.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, duminică dimineaţă, după cutremurul cu magnitudine de 5,8 din judeţul Buzău, că sistemul RO-ALERT nu este menit să transmită alerte înainte de cutremur, ci ulterior producerii seismului.

„Încă de la început s-a explicat că sistemul RO-ALERT nu este menit să trimită alerte înainte de cutremur, ci ulterior”, a declarat Raed Arafat.

Şi reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au arătat că în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanşării acestora.

„Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Uncutremur puternic, cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, s-a produs în această noapte în România.

Articolul precedentCutremur puternic în România de 5,8 grade, resimțit și în Giurgiu
Articolul următorFiltre rutiere pe DN 5, din cauza pestei. De ce s-a solicitat sprijin de la armată