La Giurgiu au avut loc astăzi manifestări menite a celebra împlinirea a 100 de ani de la eliberarea orașului de către armata franceză condusă de Generalul Henri Mathias Berthelot. Evenimentul a fost organizat sub egida „Centenar România 100 – 1918-2018. Invitați speciali au fost atașatul militar al Ambasadei Franței în Romania, Flavien Garrigon Grandchamp și adjutantul șef, Stephane Martinez.

Manifestările au debutat la Primăria Giurgiu unde s-a desfăsurat  o sedință festivă în cadrul căreia autoritățile locale au evocat momentul istoric și au conferit invitaților plachete comemorative si diplome de excelență.

Festivitățile au continuat cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Francezi din Parcul Alei și o defilare a Gărzii de Onoare.

Totodată, la Muzeul județean a fost vernisată o expoziție dedicată aniversării a 100 de ani de la eliberarea orașului Giurgiu. 

Pentru eliberarea orașului Giurgiu, în urmă cu 100 de ani, au pierit 13 ostași francezi din mai multe unități, inclusiv din trupele coloniale magrebiene. Giurgiu a fost singura localitate românească eliberată de francezi înainte de încetarea oficială a ostilităților.

Articolul precedentPercheziții la persoane suspectate de producerea de produse accizabile
Articolul următorTentativă de jaf cu explozibil la o bancă din Bolintin Vale