Giurgiu se va află pe harta celui mai important eveniment ciclistic – brevetul BRM 1200+ din ciclismul de anduranță, organizat pentru prima dată în România de către Randonneurs România și Asociația Adevărații VeloPrieteni România, sub licență Randonneurs Mondiaux.

Drumul Dunării Randonneur este un eveniment sportiv dedicat cicliștilor de anduranță, realizarea traseului de 1400 km în 5 zile fiind condiția obținerii brevetului BRM 1200+.
Punctul de control de la Giurgiu va fi filtru de verificare și va fi deschis în data de 11 august (orele 03.00-15.00, apoi la întoarcere, în perioada 12 august (ora 18.00) – 15 august (ora 14.00) și va oferi participanților spațiu de cazare-odihnă, toalete, dușuri, hrană, apă, fructe și produse energizante. Locația punctului de control va fi Stadionul Marin Anastasovici.
Punctul de control de la Giurgiu este organizat de Asociația Eastern Danube Convention & Visitors Bureau,  Direcția pentru Tineret și Sport Giurgiu, Clubul Sportiv Municipal Giurgiu și Asociația Adevărații Veloprieteni – Iulian Ene. De asemenea, Crucea Roșie Giurgiu va sprijini evenimentul.
Drumul Dunării este unul dintre cele mai importante evenimente sportive, cu participare internațională, dedicat cicliștilor de anduranță și reprezintă un adevărat potential de promovare și vizibilitate pentru orașele care îl găzduiesc.

Articolul precedent250 de autoturisme din Franța trec prin Vama Giurgiu. De ce, citiți aici
Articolul următorViolenţele se intensifică în Piaţa Victoriei. Jandarmeria a adus tunurile de apă