O căţea din Marea Britanie a adus pe lume 21 de pui, iar proprietara sa susţine că evenimentul ar putea fi consemnat în Cartea Recordurilor.

Joanne Hine a declarat că animalul său de companie, Mary Jane (MJ), o corcitură de Dog german şi Bulldog american, ar fi trebuit să nască şase pui, însă la 20 noiembrie ea a devenit mama a 21 de căţeluşi.

Cel mai mare număr de pui aduşi pe lume de o căţea în timpul unei naşteri a fost înregistrat în Cambridgeshire, Marea Britanie, în anul 2004. Femela din rasa Mastiff napoletan pe nume Tia, a dat naştere la 24 de pui. Însă, Tia a născut prin cezariană, ceea ce o face pe Hine să se întrebe dacă nu cumva Mary Jane ar trebui să devină deţinătoarea recordului înscris în Guinness World Records.

”Sunt foarte mândră de ea. MJ a făcut totul singură, iar Annie şi Ruth de la Jane Callow Veterinary Practice au fost în permanenţă alături de ea”, a povestit proprietara pentru The Independent.

Şase dintre pui s-au născut morţi, iar unul a decedat la scurt timp, potrivit metro.co.uk.

Joanne Hine a precizat că cei 14 căţeluşi care au supravieţuit au nevoie de îngrijire şi atenţie constantă deoarece MJ nu îi poate hrăni pe toţi.

În luna februarie, o femelă de Dog german din statul american Arizona, pe nume Cleo, a născut, prin cezariană, 19 pui.

Articolul precedentFocuri de armă la Bolintin Vale. De ce au fost nevoiți polițiștii să folosească armamentul din dotare
Articolul următorDouă case afectate de incendii din cauza unei defecțiuni la rețeaua electrică